Ga naar hoofdinhoud
Hoogwerkers worden steeds frequenter ingezet voor het uitvoeren van werkzaamheden op hoogte. IMR training heeft een korte training ontwikkeld voor personen die incidenteel of regelmatig met een hoogwerker aan de slag moeten. Wanneer medewerkers de hoogwerker training hebben gevolgd wordt voldaan aan de instructieplicht zoals omschreven in de Arbowet. De opleiding bestaat uit zowel een theorie gedeelte als een praktijkdeel.

Inhoud van de training

Tijdens de training komen er verschillende onderwerpen aanbod, zoals: eisen aan de bestuurder, eisen aan de hoogwerker, algemene veiligheidsregels, controles voor gebruik, verschillende typen hoogwerkers, tanken of opladen van de hoogwerker, persoonlijke beschermingsmiddelen, praktijkoefeningen op een parcours.

Het praktijkdeel van de training wordt uitgevoerd op een categorie 3B hoogwerker (Mobiele boom hoogwerker). De categorie 3B is het hoogwerkertype met de grootste risico’s. Medewerkers die getraind zijn op een categorie 3B hoogwerker, worden ook geacht te kunnen werken op een hoogwerker van de categorie 1B (Statische boom hoogwerker) en een hoogwerker van de categorie 3A (Mobiele verticale hoogwerker). Deelnemers ontvangen bij het met goed gevolg afleggen van de theorietoets en praktijktoets een opleidingscertificaat (geldigheid 5 jaar).

Meld u aan 

Benieuwd naar meer informatie over deze training en onze andere trainingen? Of wilt u deelnemen aan de training? Neem een kijkje op onze website.

Meer weten?

Heeft u vragen? Neem contact op met de professionals van IMR. Zij vertellen u graag meer.

Nieuws

Opleiding voor PUR-schuim

Verplicht in opleiding bij werken met PUR

Vanaf 24 augustus 2023 is het verplicht om een speciale opleiding te hebben afgerond voor…

Lees meer
Veilig graven met crow 500

Veilig graven met CROW 500

Sinds dit jaar (1 januari 2022) moet iedereen in de graafketen zich houden aan de…

Lees meer
Back To Top