Skip to content

Waar kunnen onze IMR professionals u mee helpen?

Waar kunnen onze IMR professionals u mee helpen?

ISO 50001 Energiemanagement 

Energiemanagement is de afgelopen jaren steeds belangrijker geworden en vandaag de dag van nog groter belang. Structurele verbetering van het energieverbruik, een verminderde uitstoot van broeikasgassen en daarmee ook kostenbesparing staat bij veel bedrijven hoog op de agenda. De afgelopen jaren zijn er veel mechanismen ontwikkeld om maatregelen te implementeren en besparingen inzichtelijk te maken. Een van die manieren is door middel van ISO 50001 energiemanagement. Bij IMR helpen we u graag met energiemanagement en vertellen u hier meer over.

Hoe ziet ISO 50001 eruit?

Energiemanagement met ISO 50001 geeft invulling aan de structurele verbetering van het energieverbruik bij organisaties. De norm beschrijft de eisen waaraan een energiemanagementsysteem moet voldoen. Alle soorten organisaties worden door de norm ondersteund met het invoeren van systemen en processen voor de verbetering van de energie-efficiency.

De norm is geschikt voor organisaties die:

  • Een energiemanagementsysteem willen opzetten, invoeren, verbeteren en/of onderhouden.
  • Zichzelf willen verzekeren dat de energiehuishouding op orde is.
  • Systematisch de energiehuishouding willen verbeteren.
  • Hun energiemanagement aan de hand van de norm wensen te beoordelen en evalueren.
  • Dit aantoonbaar willen maken aan klanten en derden.

Tips voor ISO 50001

De manier waarop u als organisatie energie verbruikt,CO2 uitstoot en de manier waarop het energiegebruik wordt bewaakt, hangt nauw samen met uw processen. Bij IMR weten we als geen ander dat ISO 50001 energiemanagement maatwerk is. Samen kijken we naar de strategie, de belanghebbende en van toepassing zijnde wet- en regelgeving, daarna inventariseren we het energieverbruik, indicatoren en kentallen. Vervolgens gaan we door naar de documentatie en implementatie van het systeem, waarna de interne audits, analyses en directiebeoordeling volgen. Tot slot is het tijd voor voorbereiding en begeleiding van de externe audits. Gaat u aan de slag met het implementeren van ISO 50001? Houd dan rekening met de volgende tips:

  • Begin met het verkrijgen van inzicht. Het gebruik van de milieubarometer is hierbij een goede optie.
  • Formuleer haalbare doelen en doe vooraf onderzoek naar de haalbaarheid van besparingsmogelijkheden.
  • Betrek uitvoerende afdelingen bij het invulling geven aan de doelstelling.
  • Ga het gesprek aan met collega-bedrijven en branchegenoten.
  • ISO 50001 is en uitstekende manier om blijvend invulling te geven aan de wettelijke eisen op het gebied van Energieaudits (EED).

Wist u dat?

ISO 50001 goed te combineren is met andere certificaten zoals ISO 9001 kwaliteitsmanagement of ISO 14001 milieumanagement? Wilt u hier meer over weten?

Ga samen met IMR aan de slag met ISO 50001

Energieverbruik inzichtelijk maken, besparingen doorvoeren en continu verbeteren? Of wilt u meer informatie over de ISO 50001? De professionals van IMR staan voor u klaar. In een vrijblijvend gesprek leggen we u alles uit en bespreken we samen de mogelijkheden.

Meer weten? 

Wist u dat ISO 50001 goed te combineren is met andere certificaten zoals ISO 9001 kwaliteitsmanagement of ISO 14001 milieumanagement? Wilt u hier meer over weten? Of heeft u een vraag? Laat het ons vooral weten.

Nieuws

Veiligheidscoördinator directe omgeving bij bouw- en sloopwerkzaamheden

Met het invoeren van de omgevingswet en daarmee het Bbl moet er bij bouw- en…

Lees meer
Bewust Veilig Dag 2024

Bewust Veilig-dag 2024, ga het gesprek aan!

Risico's en daarmee een ongeval zit in een klein hoekje... Iedereen weet dat veilig werken…

Lees meer
Back To Top