Skip to content

Bent u al klaar voor de Algemene Verordening Gegevensbescherming?

In mei 2018 wordt de Wet bescherming persoonsgegevens (WBP) vervangen door de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) die verregaande gevolgen kan hebben voor alle organisaties. De AVG is de Nederlandse vertaling van de Europese General Data Protection Regulation, ofwel de GDPR, en heeft een Wettelijke status. De AVG beschermt alle persoonsgegevens die terug te leiden zijn naar een natuurlijk persoon, zoals medewerkers, inleners, uitzendkrachten en cliënten. Dit betekent dat uw organisatie een aardige klus kan hebben aan deze wet, zeker als u nog niet goed voorbereid bent. Dus hoe zorgt u ervoor dat uw organisatie klaar is?

Analyseer

Ten eerste is het van belang dat u binnen uw organisatie alle informatie weet te vinden waar een persoon aan verbonden is. Dat betekent dat er een grondige analyse van uw data en processen moet plaatsvinden om vast te stellen of de verwerking van deze persoonsgegevens rechtmatig, behoorlijk en transparant is. Persoonlijk herleidbare informatie vindt u overal, van personeelsdossier, projectinformatie, rittenadministraties tot gebruikte IP-adressen aan toe.

Lees in

Het is verstandig u in te lezen in de nieuwe wet. Het is een omvangrijke wet en het is lastig om precies te weten wanneer, wat van toepassing is op uw organisatie. Ook zijn er een aantal belangrijke termen die goed zijn om te onthouden en u helpen bij de invoering van de AVG. Kennis is altijd goed!

Lokaliseer

Waar bevindt de data zich? Doe de IMR AVG-QuickScan voor uw organisatie zodat u weet waar u staat op het gebied van gegevensbescherming. Informatie is vaak met elkaar verbonden. Als u inzicht heeft hierin, dan kunt u efficiënt reageren en aanpassingen doorvoeren.

Beoordeel

Dit is tevens een goed moment om samen met IMR op zoek te gaan naar verbeteringen in het beleid. Met de kennis en inzichten die u opdoet in de analyse heeft u de perfecte start voor een verbetering in uw organisatie. Wie weet wat er nog meer op tafel komt?

Onderneem actie

Uit bovenstaande stappen komen zeker actiepunten en hoe eerder u hiermee aan de slag gaat, hoe soepeler de overgang zal gaan. Maar u staat hier niet alleen voor, uw IMR professional gaat met u aan de slag om alles snel en goed te implementeren. Neem vandaag nog contact met ons op voor een AVG- en informatiebeveiligingsscan.

Back To Top