Skip to content
IMR Advies

Een veilige werkomgeving start met een actuele RI&E

Is uw Risico Inventarisatie en Evaluatie (RI&E) nog actueel? Is uw bedrijfslocatie veranderd? Zijn er mensen bijgekomen of weggegaan? Is het machinepark uitgebreid of verbouwd?

Dit is vaak waar het mis gaat. De RI&E wordt eenmalig opgesteld en de omgeving verandert. Een periodieke herijking is dus noodzakelijk. Mochten er onverhoopt calamiteiten optreden, dan neemt de Nederlandse Arbeidsinspectie alleen genoegen met de actuele RI&E waarin alle risico’s zijn opgenomen. Kunt u deze niet laten zien, dan volgen er sancties met in het zwaarste geval een boete die flink kan oplopen. Om deze inventarisatie actueel te houden, kan een interne medewerker worden aangesteld en opgeleid. Maar heeft deze wel voldoende tijd en kennis? Vermijd ‘bedrijfsblindheid’ en haal kennis in huis.

RI&E voor het MKB

Bedrijven zijn zich vaak als geen ander bewust van de risico’s die hun product met zich meebrengt voor de opdrachtgever. Dat ze daarvoor alle actuele wettelijke bepalingen nakomen is duidelijk, maar dat die ook voor eigen interne zaken gelden, wordt wel eens vergeten. IMR Advies helpt hierbij de juiste keuzes te maken.

IMR Advies helpt bedrijven met ISO-certificering en wettelijke zaken als de verplichte RI&E. De risico’s worden haarscherp in kaart gebracht. Ook is er natuurlijk begeleiding achteraf; welke maatregelen moeten er worden genomen en hoe groot zijn de risico’s na het treffen van de juiste maatregelen?

IMR heeft de afgelopen jaren methodieken ontwikkeld om de RI&E dynamisch en actueel te houden.

Meer weten over RI&E?

Zeker weten of uw RI&E nog actueel is vraag het onze professionals. Mail naar hoekstra@imrgroep.nl

Back To Top