Skip to content

Informatie over energie inzicht en reductie ontvangen?

Informatie energie inzicht en reductie ontvangen?

Energie inzicht en reductie

Samen met IMR aan de slag

In het Klimaatakkoord heeft de Nederlandse Overheid aangekondigd dat zij in 2030 49% minder CO2 willen uitstoten ten opzichte van 1990. In 2050 moet dat 95% minder zijn ten opzichte van 1990. Levert uw bedrijf een bijdrage aan het terugdringen van de CO2-emissie en op welke gebieden is reductie mogelijk?

Energieprijzen stijgen en dat zal de komende jaren zo blijven. Het beheersbaar houden van het energieverbruik is een belangrijk onderdeel van de continuïteit van uw organisatie.

Met uw organisatie aan de slag met energie en CO2 reductie

Inzicht krijgen in CO2 verbruik of de energieprestaties is het startpunt om vervolgens een goed CO2-reductie of Energiereductie plan te maken. Deze energiegegevens maken wij inzichtelijk met de opstelling van een gedetailleerd footprint of energie huishouding. De footprint kan onder andere opgesteld worden met behulp van de Milieubarometer. Met de Milieubarometer bereken we uw CO2-footprint en maakt het uw energie verbruik inzichtelijk. U krijgt uw CO2-footprint in grafiek en tabel. Daarmee rapporteert u eenvoudig over de CO2-footprint van uw bedrijf of organisatie. IMR Advies biedt korting op een startabonnement van de Milieubarometer aan.

Met een goed inzicht kunnen vervolgens doelen en maatregelen bepaald worden. Voor het bepalen van mogelijke maatregelen gebruikt IMR onder andere de wettelijk erkende maatregelen in uw branche. In deze Erkende Maatregelenlijsten energiebesparing (EML) staan energiebesparende maatregelen met een terugverdientijd van 5 jaar of minder.

Vraag direct advies aan

Tips voor Energie inzicht en reductie

Wilt u als organisatie actief bijdragen aan energiereductie en CO2-reductie? IMR helpt u hier graag bij. Voor u begint, geven wij u graag nog wat tips.

  • Maak er een continue proces van: Door gegevens consequent bij te houden en gebruik te maken van een doorlopend plan van aanpak, zorgt u eenvoudig voor het behalen van doelen en doorvoeren van maatregelen.
  • Combineer waar nodig met wettelijke verplichtingen: Energie inzicht en reductie komen onder andere terug in het activiteitenbesluit, de Informatieplicht energiebesparing en de energie auditplicht (EED).
  • Combineer met certificering: Middels een CO2 Bewust certificaat op basis van de CO2 prestatieladder of een ISO 14001 certificaat kan eenvoudig aantoonbaar.

Samen met IMR aan de slag met de energie- en CO2-reductie

Inzicht creëren, de juiste maatregelen toepassen of certificeren. We bespreken graag samen met u de mogelijkheden. Wilt u meer informatie? De IMR professional staat voor u klaar.

Neem contact op

Meer weten?

Wilt u meer informatie over Energie- en CO2-reductie? In dit artikel vertellen wij u meer over het CO2-reductieplan en welke stappen daar bij komen kijken.

Stel uw vraag

Neem contact op

Geen vraag is te raar of te moeilijk. Wij helpen iedereen.

Stel hieronder uw vraag.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Back To Top