Skip to content
iso-imr

Verplichte energieaudit in relatie tot ISO 14001 en ISO 50001

Eén van de eisen uit de EU Energie Efficiency Directive (EED) is dat grotere organisaties (met meer dan 250 werknemers) een zogenaamde energie-audit moeten hebben uitgevoerd voor 5 december 2015. Let op dat u nog 2 maanden de tijd heeft voor de energie-audit. Zelf geen tijd voor het uitvoeren van de audit? Wij ontzorgen u graag en zorgen dat het auditproces vlekkeloos verloopt. 

Tijdelijke regeling

Het ministerie van IenM heeft in juli 2015 de tijdelijke regeling voor de implementatie van de energie-audit gepubliceerd, waardoor de verplichting ook in Nederland wettelijk is vastgelegd. Daarnaast heeft het ministerie een document met veelgestelde vragen en een stappenplan uitgebracht. Met het stappenplan kan een organisatie bepalen of de verplichting tot het uitvoeren van de energie-audit van toepassing is. Hieronder vindt u een overzicht van links en downloads.

Meer weten?

Voor vragen over de uitvoering van de energie-audit neemt u contact op met Marcel Hoekstra van IMR, telefoon 0172 24 44 68.  Op de website van SCCM.nl vindt u ook handige documenten en antwoorden op veelgestelde vragen:

Bron: SCCM.nl

 

Back To Top