Skip to content
VGM bewustwording- en gedrag programma

Ga aan de slag met veilig gedrag!

Stel u zelf de vraag: Heeft mijn bedrijf een programma voor het beïnvloeden van het VGM-bewustzijn en -gedrag? De nieuwe VCA 2017/6.0 norm verplicht u om antwoord op deze vraag te geven.

VGM bewustwording- en gedrag programma

In de veiligheidswereld wordt het belang van VGM-bewustzijn en -gedrag erg onderschat. Vaak wordt vergeten dat gedrag de laatste barrière is tussen een risico en een daadwerkelijk ongeval. Stel u heeft afscherming geplaatst op een onveilige machine, maar een medewerker verwijdert deze weer waardoor er een ongeval plaatsvindt. Of een medewerker draagt zijn valbeveiliging niet en wordt daardoor tijdens een val niet opgevangen.

Om dit onveilige gedrag in kaart te brengen en om te buigen naar effectief veilig gedrag is het IMR-programma ontwikkeld. Door middel van het acht stappenplan van IMR te volgen wordt het beïnvloeden van VGM-bewustzijn en -gedrag en het praktisch uitvoeren hiervan duidelijk in kaart gebracht. Onze IMR-professionals adviseren en begeleiden u bij het doorlopen van dit traject en bij de daadwerkelijke uitvoering van de strategieën/ het plan van aanpak in de praktijk.

Wilt u precies weten hoe het programma in zijn werking gaat? U leest alle informatie omtrent het VGM bewustwording- en gedragsprogramma van IMR op deze pagina.

U kunt natuurlijk voor rechtstreekse vragen contact opnemen met één van onze IMR-professionals. Zij helpen u graag verder.

Back To Top