Skip to content
Aangescherpte corona maatregelen

Gevolgen coronavirus voor trainingen en examens

Het RIVM en de overheid doen er alles aan om verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. De maatregelen van de overheid hebben ook gevolgen voor o.a. de BHV, VCA- en VCU- trainingen en examens van IMR. In aansluiting op de landelijk geldende richtlijnen van de overheid en het dringende advies van de SSVV, heeft IMR alle klassikale trainingen en examens tot 1 juni 2020 opgeschort.

Dispensatieregeling SSVV voor verlopen certificaten

Het SSVV heeft, in verband met de huidige omstandigheden rond het coronavirus, een dispensatieregeling in het leven geroepen. Diplomahouders van wie het diploma na 12 maart 2020 verloopt (of is verlopen), krijgen dispensatie voor een periode tot maximaal drie maanden nadat de overheid haar maatregelen op het gebied van evenementen, samenkomsten, sociale onthouding en fysiek afstand houden, intrekt. Op dit moment duren deze maatregelen nog minimaal tot 1 juni 2020. Dit betekent dat de dispensatie voorlopig geldt tot 1 september 2020. Tijdens deze periode mogen de diplomahouders tijdelijk met hun verlopen diploma blijven werken.

Deze maatregel geldt ook voor medewerkers van VCA-gecertificeerde bedrijven, die binnen drie maanden na hun indiensttreding het VCA-diploma moeten halen. Voorwaarde is wel dat een ervaren collega (met minimaal een VOL-VCA-diploma) hen bij het werk begeleidt tot het moment dat zij wél succesvol examen hebben kunnen doen.

Verlenging van de dispensatieregeling

Als de overheid besluit haar maatregelen (op het gebied van sociale onthouding en fysiek afstand houden) te verlengen, verschuift de einddatum van de dispensatieregeling mee. Bijvoorbeeld: de overheid besluit haar maatregelen te verlengen tot en met 1 juli. De dispensatieregeling geldt dan tot en met 1 oktober.

E-learning VCA en VCU

Personen die niet tot de hierboven genoemde groepen vallen, kunnen geen beroep doen op de dispensatieregeling. Zij zullen geduld moeten hebben tot na 1 juni. Echter, IMR biedt voor deze personen ook de mogelijkheid om de VCA- en VCU-trainingen in de vorm van e-learning te volgen. Afleggen van een examen behoort ook nog steeds tot de mogelijkheden, maar de mogelijkheden hiervoor zijn tot 1 juni zeer beperkt.

Heeft u nog vragen? Neem dan contact op met IMR

Mocht u vragen hebben over bijvoorbeeld de dispensatieregeling of over de mogelijkheden van e-learning? Neem dan telefonisch (0172-244468) of per e-mail (info@imrtraining.nl) contact met ons op. De professionals van IMR denken (ook in deze tijden) graag met u mee.

Bron: VCA.nl

Back To Top