Skip to content
Het belang van rapportageverplichting werkgebonden personenmobiliteit voor ondernemers

Het belang van rapportageverplichting werkgebonden personenmobiliteit voor ondernemers

De nieuwe wetgeving omtrent de Rapportageverplichting Werkgebonden Personenmobiliteit, die van kracht wordt op 1 juli 2024, legt een cruciale verantwoordelijkheid bij organisaties met 100 of meer werknemers. Deze wet is een belangrijke stap in het verminderen van CO2-uitstoot door werkgebonden mobiliteit, zoals woon-werkverkeer en zakelijke kilometers. Voor veel bedrijven betekent dit een noodzaak om nauwkeurig in kaart te brengen hoe mobiliteit wordt beheerd en gerapporteerd.

Hoe IMR Advies kan helpen?

Bij IMR Advies begrijpen we de uitdagingen waarmee bedrijven worden geconfronteerd bij het voldoen aan deze nieuwe rapportageverplichting. We bieden op maat gemaakte oplossingen en begeleiding om ervoor te zorgen dat uw organisatie goed voorbereid is en aan alle wettelijke vereisten voldoet.

Hier zijn enkele manieren waarop we u kunnen ondersteunen:

1.    Inventarisatie van vereiste gegevens

Om te beginnen brengen we gedetailleerd in kaart welke gegevens uw organisatie moet verzamelen voor de rapportage. Dit omvat informatie over leaseauto’s, eigen wagenpark, zakelijke mobiliteitsdiensten, zakelijke declaraties en woon-werkmobiliteit. Een grondige inventarisatie is de eerste stap om ervoor te zorgen dat u aan alle vereisten voldoet.

2.    Aanvullen van ontbrekende gegevens

Vaak ontbreken specifieke gegevens zoals details over woon-werk mobiliteit of zakelijke kilometers. IMR Advies zal samen met u bekijken welke gegevens ontbreken en welke methoden het meest geschikt zijn om deze gegevens te verzamelen. Dit kan variëren van enquêtes onder medewerkers tot het analyseren van beschikbare gegevensbronnen.

3.    Methoden voor gegevensverzameling

Wij stellen betrouwbare en nauwkeurige methoden voor om ontbrekende gegevens te verkrijgen. Dit kan het uitvoeren van enquêtes omvatten om inzicht te krijgen in woon-werkpatronen van werknemers, of het berekenen van zakelijke kilometers op basis van beschikbare gegevens. Onze focus ligt altijd op het leveren van de juiste gegevens die voldoen aan alle voorschriften.

4.    Implementatie en begeleiding

IMR Advies staat klaar om uw organisatie te begeleiden tijdens het gehele proces van gegevensverzameling en rapportage. We zorgen ervoor dat uw organisatie goed voorbereid is om de rapportage in te dienen vóór de deadline van 30 juni 2025. Onze expertise en ervaring op het gebied van milieu- en kwaliteitsmanagement zorgen ervoor dat uw rapportage accuraat en compliant is.

Neem contact op met IMR Advies

Heeft uw organisatie ondersteuning nodig bij het verkrijgen van gegevens voor de werkgebonden personenmobiliteit? Wilt u meer weten over hoe IMR Advies u kan helpen voldoen aan de jaarlijkse rapportageverplichting? Neem dan vandaag nog contact met ons op. Onze experts staan klaar om al uw vragen te beantwoorden.

 

Back To Top