Skip to content
Samenwerking IMR en EnergyProof

IMR start partnership met EnergyProof

IMR is een partnership gestart met EnergyProof, een gespecialiseerd adviesbureau met veel kennis van de energiemarkt. IMR en EnergyProof hebben dit voorjaar diverse bedrijven begeleid met hun verplichte melding in het kader van de Informatieplicht Energiebesparing.

Informatieplicht Energiebesparing

Het zal veel bedrijven niet zijn ontgaan. De wet Informatieplicht Energiebesparing is op 1 juli van kracht geworden. De wet verplicht duizenden bedrijven om hun besparingsplannen te melden bij de overheid, met als doel: energiebesparing bij bedrijven te stimuleren. De Informatieplicht Energiebesparing is voor bedrijven of instellingen uit één van de negentien geselecteerde branches die per pand meer dan 50.000 kWh elektriciteit of meer dan 25.000 m³ aardgas(equivalent) per jaar gebruiken.

Samenwerking EnergyProof

De Informatieplicht Energiebesparing is erg complex en zo ontstond begin dit jaar een succesvolle samenwerking tussen IMR en EnergyProof. “Deze regelgeving is ingewikkelder voor bedrijven dan op het eerste gezicht lijkt”, vertelt mede-eigenaar Robert Ensel van EnergyProof. “De procedures zijn complex en bedrijven moeten een aantal stappen nemen om de melding goed uit te voeren. Wij hebben veel ervaring in de energiemarkt en dus is het voor ons interessant om samen te werken met IMR, waar veel kennis is van overheidsprocedures, wetgeving en audits. Op deze manier helpen we onze klanten nog beter om tijdig te voldoen aan de nieuwe wetgeving. Voor ons is dat een perfecte match.”

Voldoe aan de wetgeving

Klanten van EnergyProof kunnen verder rekenen op begeleiding bij het voldoen aan wetgeving en administratieve kwesties rond energie. “Wet- en regelgeving is lastig en verandert vaak. Dus daar begeleiden we klanten bij”, zegt Ensel. “Dat doen we zelf en met partners. Zo werken we sinds kort ook samen met een gespecialiseerd bedrijf op het gebied van elektrische laadoplossingen voor wagenparken. Ondernemers concentreren zich liever op hun core business. Dus willen wij ze ontzorgen. De samenwerking met IMR is daar een goed voorbeeld van.”

Over EnergyProof

EnergyProof begeleidt bedrijven met de inkoop van energie tegen zeer gunstige tarieven en voorwaarden. Klanten besparen zo jaarlijks duizenden euro’s op hun energierekening. EnergyProof biedt bedrijven bovendien slimme tools en een online EnergyPortal voor monitoring en rapportages van hun energieverbruik. Zo houden klanten 24/7 grip op hun energiemanagement en profiteren ze van forse besparingen op hun energiekosten.

Back To Top