Skip to content

IMR start samenwerking met Rots Vertrouwenspersonen

IMR Advies gaat samenwerken met het team van Rots Vertrouwenspersonen. Wij breiden onze dienstverlening uit. Naast wetgeving, certificering, advies en training, bieden wij nu ook hulp op het gebied van vertrouwenspersonen. Hoe? Door samen te werken met het team vertrouwenspersonen van Rots.

Beide bedrijven blijven onafhankelijk opereren. In de praktijk verloopt de samenwerking als volgt. Wij verwijzen naar elkaar door als de klant een dienst nodig heeft van de ander.

Vertrouwenspersonen steeds belangrijker

Marcel Hoekstra, medeoprichter en projectadviseur van IMR, wil zich met zijn bureau inzetten om werkgevers te stimuleren om het psysociciale arbeidsaspect op de werkvloer te verbeteren. Dat wordt steeds belangrijker. Denk hierbij aan pesten, intimidatie, maar ook aan werkdruk.

Op dit gebied wil Marcel Hoekstra de onafhankelijkheid van IMR behouden. “We willen gewoon ons eigen vak blijven uitoefenen en de vertrouwenspersonen-expertise goed beleggen bij onze nieuwe partner.” Volgens Marcel sluit de aanpak, betrokkenheid en deskundigheid van Rots Vertrouwenspersonen aan bij de werkwijze van IMR, alleen gericht op een ander onderwerp.

Bespreekbaar maken

IMR geeft bedrijven advies op maat over de nieuwste wetgeving. Petra van Leeuwen, directeur-eigenaar van Rots Vertrouwenspersonen, zoekt ook die persoonlijke benadering in haar vakgebied vertrouwenspersonen.

Petra van Leeuwen pleit voor een proactieve werkgever die gevoelige onderwerpen bespreekbaar maakt. “Informeer als werkgever preventief werknemers over de mogelijkheden die er zijn om over problemen te praten. Hierdoor krijgt u een open cultuur en voorkomt u escalaties zoals een zieke medewerker of een claim waardoor u al snel met een jurist om tafel zit. Zo gaat u echt aan de slag met sociale veiligheid in uw bedrijf. Dit leidt tot een fijnere werkomgeving en behoud u werknemers in tijden van arbeidsmarktkrapte”, vertelt ze.

Vragen of meer weten?

Heeft u vragen over de samenwerking met Rots Vertrouwenspersonen? Wilt u meer weten of graag iets anders bespreken? Neem gerust contact met ons op.

Back To Top