Skip to content
Interne audits, IMR helpt u graag

Interne audits, hoe voert u die als bedrijf uit?

Het uitvoeren van een interne audit op het gebied van kwaliteit, arbo en milieu is voor veel organisaties een verplicht onderdeel van het managementsysteem. Maar hoe voert u een interne audit uit? En is het nog mogelijk om audits uit te voeren in deze corona tijden?

Wat zijn interne audits?

Interne audits zijn een fundamenteel onderdeel van elk managementsysteem. Een goed uitgevoerde audit brengt mogelijke problemen en risico’s bijtijds in beeld voordat er afwijkingen, incidenten of andere ongewenste bewegingen ontstaan.

Met het uitvoeren van interne audits:

  • Stelt u vast of de doelstellingen voor het managementsysteem worden bereikt en of afspraken en beleid worden nagekomen.
  • Toetst u of het managementsysteem voldoet aan de eisen uit de norm, wettelijke eisen en de eisen die de organisatie zichzelf heeft opgelegd.
  • Kunt u verbeterkansen effectief signaleren.

Interne audits uitvoeren: behaal succesvol uw doelen!

Het is belangrijk dat u audits op een systematische en onafhankelijke manier uitvoert. Wanneer u er in slaagt processen in de organisatie te verbeteren draagt het systeem écht bij aan de doelen die door het management zijn bepaald.

Geen tijd voor het uitvoeren van audits?

Niet iedere organisatie heeft voldoende tijd beschikbaar voor het onderhouden van het managementsysteem en het uitvoeren van interne audits. Soms ontbreekt het binnen de organisatie aan kennis en/of tijd. Voorkom tekortkomingen bij een audit en vraag IMR om ondersteuning bij het uitvoeren van de interne audits binnen uw organisatie.

IMR staat voor u klaar, ook in deze corona tijd

IMR weet op basis van ruim 25 jaar ervaring als geen ander wat er moet gebeuren voor het onderhouden van een managementsysteem. Bij ruim 250 bedrijven in verschillende branches ondersteunen wij bij het blijvend voldoen aan de certificatie eisen. Ook in deze tijd kan IMR u helpen. Binnen IMR werken we al jaren met Microsoft Office applicaties. Met de inzet van deze applicaties kunnen we op een effectieve manier ook op afstand onze activiteiten voortzetten.

Zo voeren we interne audits uit met Microsoft Teams. Hiermee kunnen interviews worden gehouden en documenten worden ingezien. Op deze manier worden processen en projecten beoordeeld. De audits worden verwerkt en de bevindingen kunnen op afstand worden besproken.

Heeft u vragen over de interne audits? Neem dan contact met ons op. Wij staan (ook in deze tijden) graag online voor u klaar.

Back To Top