Skip to content

Is uw online bedrijfsveiligheid op orde?

Begrippen als hacking, identiteitsfraude of CEO-fraude en phishing zijn bij de meeste mensen bekend. Veelal leidt dit tot een Ransomware-aanval, waarvan het effect nadelig kan zijn voor uw bedrijf. Door de digitalisatie komt dit steeds dichterbij en raakt het meer bedrijven. Ook de bedrijven om u heen. De vraag is niet meer of u te maken krijgt met een Ransomware-aanval, maar wanneer het u overkomt.

Bescherming tegen IT gerelateerde dreiging(en)

Vaak wordt binnen het bedrijf gedacht dat de online veiligheid op orde is. Echter, als door een aanval het netwerk ontoegankelijk is, raakt dit al snel het hele bedrijf. De gevolgen zijn vaak groter dan gedacht. Vanuit onze klanten krijgen wij steeds vaker de vraag: “Wat kunnen wij doen om onszelf te beschermen tegen IT gerelateerde dreiging(en), zonder een heel certificeringstraject aan te gaan?”

Bij IMR voeren wij een verkorte risicoanalyse uit waaruit concrete maatregelen en aanbevelingen voor uw bedrijf komen. Deze maatregelen zijn op te delen in een aantal bedrijfsaspecten:

  • Bedrijfscontinuïteit (bijvoorbeeld in geval van water- of brandschade)
  • Toegangsbeleid (fysiek en digitaal)
  • Technische maatregelen (inrichting van de serverruimte, gebruik van apparatuur)

Geen volledige certificering, wel bescherming

Bij IMR hanteren we voor de risicoanalyse de NEN-EN-ISO 27001/27002 norm, aangevuld met de best practices vanuit IMR. Zo hoeft u niet helemaal aan een certificering te voldoen, maar kunt u er samen met ons wel voor zorgen dat uw data veilig is.

Samen uw bedrijfsveiligheid aanpakken?

Wilt u samen uw online bedrijfsveiligheid onder de loep nemen en aan de slag gaan met de maatregelen? IMR helpt! Heeft u vragen? Of wilt u meer informatie? Neem contact op met onze professionals om de mogelijkheden voor uw bedrijf te bespreken.

Back To Top