skip to Main Content
Wel Of Geen Energie-audit Uitvoeren?

Wel of geen Energie-audit uitvoeren?

Vanuit de wet- en regelgeving kan het verplicht zijn om een energie-audit uit te voeren. Een energie-audit is een systematische vierjaarlijkse audit, met als doel om informatie te verzamelen over het actuele energieverbruik van uw onderneming. Met dit inzicht moeten maatregelen onderzocht en bepaald worden om energie te besparen. Afhankelijk van de terugverdientijd moeten maatregelen doorgevoerd worden.

Voor wie is het van toepassing?

Heeft uw organisatie meer dan 250 FTE? Of heeft de onderneming een jaaromzet van € 50 miljoen of meer of een balanstotaal van meer dan € 43 miljoen? Dan is de energie-audit moet er een energie-audit uitgevoerd worden.
Actief toezicht door de omgevingsdienst
Handhaving op het uitvoeren van de energieaudits vindt plaats door omgevingsdiensten, bijvoorbeeld de Omgevingsdienst West-Holland. Deze omgevingsdienst werkt voor Hillegom, Kaag en Braassem, Katwijk, Leiden, Leiderdorp, Lisse, Nieuwkoop, Noordwijk, Oegstgeest, Teylingen, Voorschoten en Zoeterwoude en de provincie Zuid-Holland.

De omgevingsdienst controleert namens gemeenten of de milieuregels worden nageleefd. Uitgevoerde energieaudits moeten dan ook bij de dienst ingeleverd te worden. De omgevingsdienst beoordeeld de energieaudits en kan bedrijven bezoeken om te controleren of maatregelen worden uitgevoerd.

IMR en de energie-audits

IMR is het bedrijf om energie-audits in uw regio te laten uit voeren. Heeft organisatie onlangs bezoek gehad van de omgevingsdienst of wilt u zelf een actief energiebeleid voeren dan zorgt IMR voor een praktische oplossing en het voldoen aan de wetgeving.

IMR en uw audit in 2017

In een vrijblijvend gesprek inventariseren wij wat er voor uw bedrijf nodig is, waarna wij met een voorstel komen. Al onze audits voldoen vanzelfsprekend aan de normen gesteld door de overheid. Afspraak maken? Neem dan vandaag nog contact met ons op!

Back To Top