Skip to content
kernwaarden-kompas-imr

Kernwaarden als kompas

Met onze kernwaarden drukken wij uit wat wij als IMR belangrijk vinden. Het zegt iets over hoe wij van IMR met elkaar en onze klanten willen samenwerken, omgaan en communiceren.

De kernwaarden van IMR

‘Wij van IMR zijn samen, deskundig, betrokken, proactief en flexibel’.

  • Samen – plezier als rode draad; het is leuker én beter samen.
  • Deskundig – we willen weten hoe het écht zit.
  • Betrokken – we zijn enthousiast en geïnteresseerd in wat er speelt, dit stralen wij uit.
  • Proactief – we nemen het voortouw.
  • Flexibel – we zijn flexibel in onze samenwerking, bewegen mee als het nodig is én houden altijd goed het gewenste eindresultaat voor ogen.

Deze kernwaarden hebben we vastgelegd in een Kernwaarden Kompas. Samen met onze collega’s hebben we getoetst in hoeverre een ieder dit persoonlijk herkent, beleeft en zelf kan uitdragen.

Kernwaarden geven richting in de te maken keuzes

Kernwaarden zijn van invloed op de ‘klik’ die we met elkaar en onze klanten ervaren. De kernwaarden geven ons richting in de te maken strategische keuzes. En helpen kiezen bij uitdagende dilemma’s. Bij het aannemen van nieuwe collega’s gaan we in gesprek over deze waarden en toetsen we of een nieuwe collega zich hier van nature in kan vinden. En in de coaching en ontwikkelgesprekken zijn de kernwaarden een gespreksonderwerp. Het zijn namelijk geen loze beloften, we werken er bewust aan om deze waarden voor ons en onze klanten te laten werken.

Het Programma Kernwaarden Kompas van IMR

Onlangs vroeg een snelgroeiend familiebedrijf (in twee jaar verdubbeld in omzet en groei in collega’s) ons om hulp bij het benoemen van de kernwaarden. Van oudsher heeft dit bedrijf een aantal waarden die belangrijk zijn (waren) vanuit de familie historie. Zijn dit nog de juiste waarden in een veranderende organisatie? Hoe selecteer je nieuwe collega’s passende bij deze kernwaarden? En deel je de kernwaarden met nieuwe collega’s? Hoe help je elkaar scherp te blijven op deze waarden als nieuwe collega’s soms een andere mentaliteit inbrengen? Hoe herijk je de waarden in lijn met de tijd en bepaal je samen een nieuwe ondergrens?

Voor dit soort vragen hebben wij het Programma Kernwaarden Kompas ontwikkeld. In leuke, interactieve en leerzame werksessies krijgen waarden en de woorden (nieuwe) lading. Dit leggen we vast in het Kernwaarden Kompas. Dit kompas helpt bij het beantwoorden van bovenstaande vragen. Het helpt om helder te zijn in wat past en wat niet (meer).

Eigen kernwaarden vastleggen?

Wilt u het verschil maken en uw Kernwaarden Kompas vastleggen? Wij denken en doen graag met u mee. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Back To Top