Skip to content

Laat uw (land)bouwvoertuig(en) en voertuigen met beperkte snelheid registreren voor 31 december 2021!

Heeft uw trekker, hoogwerker, shovel, heftruck of hijskraan een geregistreerd kenteken? Tienduizenden eigenaren van (land)bouwvoertuigen en voertuigen met beperkte snelheid (MMBS) lopen vanaf 1 januari 2022 het risico dat ze niet met hun trekker of hijskraan de openbare weg op mogen.

Vanaf 1 januari is een kenteken verplicht

Voor alle (land)bouwvoertuigen en MMBS die op de openbare weg komen is een kenteken vanaf het nieuwe jaar verplicht. De overheid is zo in staat om alle rijtuigen te identificeren. Rob van Dokkumburg van de Rijksdienst Wegverkeer vertelt; “We zien het aantal aanvragen de laatste weken wel toenemen, maar nog onvoldoende om erop te vertrouwen dat alle voertuigen voor 1 januari zijn ingeschreven. We wachten nog op zeker 250.000 land- en bosbouwtrekkers, rijdende werktuigen en getrokken materieel”. Vooral het aantal aanmeldingen van rijdende werktuigen, zoals graafmachines, veegwagens, heftrucks en brede grasmaaiers, loopt nog erg achter. Eind september was er nog geen 40 procent geregistreerd.

Voorkom problemen en een boete

Als voertuigen voor 1 januari niet zijn geregistreerd, mag deze niet meer op de openbare weg rijden. Dit maakt het lastig om taken te verrichten waarbij u voertuigen nodig heeft. Komt een voertuig toch op de openbare weg? Dan riskeert u als eigenaar een boete. Daarnaast is het voertuig zonder registratie ook minder interessant voor eventuele kopers.

Laat uw voertuig nu nog voordelig registreren

Uw voertuig(en) laten registeren kan nog tot en met 31 december online op de website van RDW. De kosten hiervoor zijn €18,-. Na 31 december is er een keuring op een van de RDW-stations nodig en bedragen de kosten minimaal €140,-.

Regel de registratie direct

Wacht niet te lang met het regelen van uw registratie. Uitstellen tot het laatste moment kan leiden tot het feit dat uw registratie niet voor 1 januari is afgerond omdat de wachttijden bij de RDW, gezien het hoge aantal voertuigen dat nog niet is aangemeld, waarschijnlijk flink zullen oplopen. Regel dus vandaag nog uw registratie, zodat u vanaf 1 januari gewoon de weg op kan met uw (land)bouwvoertuig(en) of MMBS!

Bron: Registreren (land)bouwvoertuigen en MMBS | RDW | RDW

Back To Top