Skip to content
Tropische temperaturen

Maatregelen bij tropische temperaturen

Op dit moment heersen er tropische temperaturen in Nederland. Hoe kunnen werkgevers en werknemers hier samen zo goed mogelijk mee omgaan? Werkt u buiten in de brandende zon of op kantoor zonder airconditioning? Neem dan maatregelen! IMR zet ze voor u op een rijtje.

(Buiten) werken in extreme warmte

Een werkplek mag niet nadelig zijn voor de gezondheid. Stijgen de temperaturen boven de 30 graden? Dan is het raadzaam om maatregelen te treffen. Indien u buiten werkt, bescherm uzelf dan tegen de zon. Denk hierbij aan zonnebrandcrème en hoofdbescherming. Ook is het raadzaam om de duur van de werkzaamheden te verkorten of ervoor te zorgen dat u taken op een warmere plek afwisselt met klussen op een koelere, koude plek.

Overleg met elkaar

Als de warmte op de werkplek moeilijk of niet te beperken is, kan in overleg een tropenrooster worden ingevoerd. Zo’n rooster kan bestaan uit aangepaste, flexibelere werktijden, een verkorting van de werkdag en extra pauzes. Daarnaast kunnen werknemers zich instellen op de hitte door luchtige kleding te dragen en veel te drinken. Ook helpt het om direct invallend zonlicht zoveel mogelijk te vermijden.

Advies

Heeft u verder vragen over wat u als werkgever of werknemer kunt doen bij extreme hitte? IMR voorziet u graag van advies.

Back To Top