Skip to content
Ondernemen met een visie

Ondernemen met een visie

Welke missie, visie en strategie heeft uw bedrijf? Ondernemers met duidelijke en inspirerende kernwaarden en een heldere missie, visie en strategie presteren beter dan ondernemers die dit niet hebben. Dit geeft richting aan de onderneming en haar medewerkers. Ook niet onbelangrijk: het motiveert en verbindt mensen.

Wat is een missie?

In een missie wordt het bestaansrecht van een organisatie beschreven vanuit de waarden en identiteit. De vraag die hier wordt gesteld is: ‘Waar staan wij als organisatie voor?’ Een missie groeit door de jaren heen. Het wordt ook wel gezien als het fundament van een organisatie.

Een missie is een dieper liggende motivator om uw bijdrage als bedrijf of organisatie te leveren. Een missie is een blijvend iets dat niet veranderd! Een voorbeeld missie delen we graag met u in een persoonlijk gesprek. Want samen uw missie verfijnen is waar IMR u graag mee helpt.

Wat is een visie?

De betekenis van visie komt van het Latijnse videre (zien/ inzien/ inzicht hebben). In de visie beschrijven we de toekomstdroom en gewenste positie van een organisatie. In een visie krijgt de missie concrete handen en voeten.

Een visie ontwikkelt u voor een bepaalde periode, waarna het indien nodig geëvalueerd en bijgesteld wordt. Belangrijk is het ijkpunt of de visie nog in lijn is met de missie. Door helder te hebben wat de visie is, is het makkelijker om richting te geven. Hoe duidelijker u weet wat de richting is, hoe makkelijker het voor de mensen om u heen is om u te volgen. Mensen volgen nu eenmaal die mensen die weten waar ze naartoe gaan.

Quote klant: “Samen met IMR hebben wij onze nieuwe strategie bepaald. Het is fijn te ervaren dat een professional een andere kijk heeft dan wij zelf. Ons bedrijf weet nu welke koers we gaan varen. Echt een eyeopener.”

Strategie bepalen

U weet wat uw missie is en u heeft uw visie geformuleerd. Maar hoe gaat u het in werkelijkheid brengen? Oftewel, wat is de strategie om de visie en missie te laten uitkomen? Door duidelijke acties te formuleren en een actieplan te maken is de kans groter dat de strategie ook daadwerkelijk uit gaat komen. IMR helpt u hier graag bij. We signaleren vragen en knelpunten buiten ons vakgebied waarvoor aanvullende kennis en kunde wenselijk is. Daarom werken we intensief samen met een aantal IMR Partners die ons versterken. Professionals op hun vakgebied. Door onze kennis, ervaring en tools te bundelen in ons expertise platform helpen we u verder. Om uw groei- en verbeterambities waar te maken.

Workshop: Strategie Intensief Sessie

Regelmatig organiseert IMR de workshop ‘Strategie Intensief Sessie‘. Tijdens deze workshop krijgt u op een creatieve manier inzicht in úw visie op bijvoorbeeld uw organisatie, uw team of uw eigen toekomstperspectief. We geven een voorbeeld missie en visie en leggen de betekenis van strategie op een bruikbare methode uit. Meer weten? Neem contact op met Marcel Hoekstra van IMR!

Back To Top