Skip to content

Informatie over de
Safety Culture Ladder ontvangen?

Informatie over de Safety Culture Ladder ontvangen?

Safety Culture Ladder

Samen zorgen voor bewust en veilig werken

Als organisatie heeft u een belangrijke rol bij het creëren van een veilige werkomgeving voor uw medewerkers. Uiteraard dragen de medewerkers zelf ook verantwoordelijkheid. Het is daarom belangrijk dat alle medewerkers voldoende veiligheidsbewustzijn hebben. De Safety Culture Ladder, voorheen Veiligheidsladder, helpt uw organisatie hierbij. De Safety Culture Ladder is een certificeerbare norm die de mate van veiligheidscultuur meetbaar maakt binnen een organisatie. Wilt u het SCL certificaat behalen en of moet u dit behalen om aan de eisen van de opdrachtgever (Tennet, ProRail of ViA) te voldoen? IMR legt u graag uit hoe.

Hoe ziet het eruit?

De Safety Culture Ladder telt vijf treden. Deze treden geven de ontwikkelingsfase aan waarin een bedrijf zich begeeft. Per trede is gedefinieerd waaraan een bedrijf moet voldoen (de eis), welke criteria hierbij horen (de norm), hoe deze criteria gewaardeerd worden (de scores) en waar de auditoren op letten. Organisaties kunnen opklimmen van trede 2 tot trede 5 (de eerste trede is niet certificeerbaar). Op basis van de verantwoordelijkheid, reflectie en investeringen wordt een score gegeven aan de organisatie. De score wordt bepaald op basis van 6 verschillende bedrijfsaspecten, zoals leiderschap en betrokkenheid, die dienen als beoordelingscriteria.

Hoe groter de mate van veiligheidsbewustzijn en proactiever de houding vanuit de werkvloer en keten, hoe hoger de trede op de ladder mogelijk is. Samen met u maken we een helder stappenplan en voeren we alle actiepunten uit om te zorgen dat uw bedrijf aan het gewenste niveau voldoet en het certificaat behaald.

Vraag direct advies aan

Tips voor de Safety Culture Ladder

Wilt u als organisatie de houding en het gedrag omtrent veiligheid ook verbeteren? IMR helpt u hier graag bij. Voor u begint, geven wij u graag nog wat tips.

  • Bepaal eerst de gewenste trede en de juiste certificatievariant. Er zijn verschillende certificatie varianten om aan de SCL te voldoen, zoals de approved self assessment, SCL Light variant of het SCL variant. Voorafgaand aan certificatie moet goed bepaald worden welke variant van toepassing is. Certificatie vindt vervolgens plaats op basis van interviews in het bedrijf en op projectlocatie(s).
  • Betrek alle onderdelen uit het bedrijf bij de Self Assessment. Door het breed aan te pakken ontstaat er draagvlak en worden de eisen makkelijker ingevuld.
  • SCL certificatie levert echt iets op.  IMR klanten zijn zeer positief over het SCL certificaat. “Eindelijk een norm die bijdraagt aan het bewustzijn en veiligheid echt verbeterd.” Ladder niet bij gunning toe te passen.

Samen met IMR aan de slag met de Safety Culture Ladder?

Het Safety Culture Ladder certificaat behalen? Of wilt u meer informatie? De IMR professional staat voor u klaar. Wij helpen u met de Self Assessment en bij het behalen van het Veilig Bewust Certificaat of Statement ervaringsaudit of Statement SAQ. In een vrijblijvend gesprek leggen we alles uit en geven we inzicht in de kosten.

IMR biedt daarnaast ook een ééndaagse training ‘Toezicht houden op veilig gedrag’ aan. Deze training richt zich op het ondersteunen en versterken van het toezien op veilig en gezond werken op de werkvloer. We bespreken graag samen met u de mogelijkheden.

Neem contact op

Meer weten?

Het Safety Culture Ladder certificaat behalen? Of wilt u meer informatie? De IMR professional staat voor u klaar. Wij helpen u met de Self Assessment en bij het behalen van het Veilig Bewust Certificaat of Statement ervaringsaudit of Statement SAQ. In een vrijblijvend gesprek leggen we alles uit en geven we inzicht in de kosten. We bespreken graag samen met u de mogelijkheden.

Stel uw vraag

Neem contact op

Geen vraag is te raar of te moeilijk. Wij helpen iedereen.

Stel hieronder uw vraag.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Back To Top