Skip to content
50-plus

Scholingsvouchers UWV voor werkzoekende 50-plussers

Wist u dat het UWV voor 50-plussers circa € 42 miljoen beschikbaar heeft voor ‘scholingsvouchers’? De opleiding waarvoor de voucher wordt aangevraagd moet wel de kans op het vinden van een baan vergroten. En er moet een “erkend” certificaat of diploma worden afgegeven. ‘VCA’ en ‘Veilig werken met de heftruck’ zijn goede voorbeelden van trainingen van IMR waarvoor een scholingsvoucher kan worden aangevraagd.

IMR organiseert deze trainingen elke maand.

Het doel van de scholingsvouchers is het vergroten van de kansen op een baan voor 50-plussers. Zowel een werkgever als een werkzoekende kan eenmalig een aanvraag doen voor een voucher ter waarde van maximaal € 1000,- incl. BTW per aanvraag.

Grotere kans op een baan

De opleiding moet wel de kans op het vinden van een baan vergroten én er moet een “erkend” certificaat of diploma worden afgegeven. Het UWV neemt in haar beoordeling van de aanvraag mee of de opleiding aansluit op zogenaamde ‘kans beroepen’ (voor elke regio is een top 20 weergegeven op www.uwv.nl).

Bij aanvragen die door de werkgever worden ingediend, geldt verder dat er een arbeidscontract aan de werkzoekende is aangeboden voor de duur van minimaal 3 maanden. Meerdere opleidingen per scholingsvoucher zijn mogelijk, zolang de opleidingen elkaar aanvullen (denk aan VCA en heftruck), dit ter beoordeling door het UWV. Voor elke werkzoekende kan eenmaal een scholingsvoucher worden aangevraagd.

Bent u werkzoekend en wilt u meer weten? Ga dan naar UWV.nl

Werkgevers vinden alle informatie ook op UWV.nl

IMR adviseert u graag welke training past bij uw nieuwe medewerkers. Neem contact op of bezoek www.imrtraining.nl voor een overzicht van alle trainingen.

Lees ook het rapport ‘Welke beroepen bieden kansen’ (februari 2015) UWV (pdf).

 

Back To Top