Skip to content
Stalen

Thure Snijtechniek behaalt NEN-EN 1090 onder begeleiding van IMR

De verordening bouwproducten (CPR) en de geharmoniseerde Europese productnorm EN 1090-1 maakt het wettelijk verplicht dat stalen en aluminium constructiedelen voor bouwwerken met een CE-verklaring en prestatieverklaring geleverd worden. Om dit te kunnen doen moet een Fabricage Productie Controle (FPC) systeem worden opgezet en gecertificeerd worden.

Thure Snijtechniek en IMR

Het was dan ook niet meer dan logisch dat Thure zelf ook aan de slag ging met de EN 1090, zodat ze de CE-verklaring kunnen afgeven op geleverde producten. Hiermee spelen ze nog beter in op de eisen en wensen van hun klanten. Met de begeleiding van IMR werd het FPC in het bestaande managementsysteem verwerkt en is eenvoudig het certificaat behaald. Voor het snijden en bewerken van metalen producten in zowel Executieklasse 1, 2 en 3 bent u bij Thure aan het juiste adres!

EN 1090-1 omschrijft eisen voor het vaststellen van conformiteit van constructieve onderdelen van aluminium of staal. EN 1090-2 omschrijft technische eisen die aan onderdelen of eindproducten van staal worden gesteld, de EN 1090-3 omschrijft technische eisen die aan onderdelen of eindproducten van aluminium worden gesteld.

Bestaande certificeringen

Dit NEN-EN 1090 certificaat is een mooie aanvulling op de reeds bestaande ISO 9001, ISO 4001 en OHSAS 18001 certificering van Thure Snijtechniek. IMR blijft Thure begeleiden bij het behouden van deze certificaten.

Ook een certificaat (bijv. ISO 9001, ISO 14001 of VCA) behalen of meer weten over EN-1090? Neem vandaag nog contact op met IMR!

Back To Top