Skip to content

VCA-VCU Incompany training op aanvraag

VCA Basis — VCA VOL — VIL VCU training 1 dag (In)company

Inhoud

1-daagse In company training inclusief examen voor medewerkers waarvan het VCA-diploma is verlopen en voor medewerkers die voor het eerst een VCA-diploma moeten behalen.

De Basistraining is bestemd voor operationele medewerkers in verschillende branches (bouw, installatie, petrochemische industrie e.d.) De VOL VCA training is er specifiek voor operationeel leidinggevenden. Medewerkers die risicovolle werkzaamheden uitvoeren (met het oog op veiligheid, gezondheid en milieu), maar daarbij ook collega’s aansturen en VIL VCU training is bedoeld voor intercedenten en leidinggevenden die werkzaam zijn binnen een uitzend- of detacheringsbureau en personeel leveren aan een VCA gecertificeerd bedrijf. 

Tijdens de cursusdag wordt de lesstof doorgenomen op basis van de eindtermen zoals deze zijn vastgesteld door SSVV (Stichting Samenwerken Voor Veiligheid), ECABO en Centraal College van Deskundigen.

De training bevat de volgende modulen:
1.Wet- en regelgeving
2.Risico’s en aanpak
3.Ongevallen en noodsituaties
4.Gevaarlijke stoffen
5.Brand en explosies
6.Gereedschappen en machines
7.Elektriciteit en straling
8.Hijsen en heffen
9.Werken op hoogte
10.Risicovolle werkzaamheden en locaties
11.Ergonomie
12.Persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM’s)
13.(Leidinggevenden en uitzendwerk)

Met behulp van mondelinge en visuele presentatie zal de docent zo duidelijk mogelijk de stof bespreken en behandelen. Er wordt ook veel aandacht besteed aan het oefenen van examenvragen, zodat de deelnemers vertrouwd raken met de manier waarop de lesstof tijdens het examen zal worden getoetst.

Cursusboek
Voorafgaand aan de cursus ontvangt de deelnemer het cursusboek. De cursist wordt geacht dit boek voorafgaand aan de training door te nemen, omdat tijdens de cursusdag niet alle onderwerpen uitvoerig kunnen worden behandeld.

VCA examen — certificaat
Aansluitend wordt aan het einde van de cursusdag het officiële examen afgenomen. Het examen is een beeldschermexamen en wordt digitaal afgenomen door een ECABO-erkend exameninstituut.
Wanneer het examen met goed gevolg wordt afgelegd, ontvangt de kandidaat een (digitaal) diploma en een pasje. Kandidaten die het diploma behaald hebben worden geregistreerd in het VCA Centraal Diploma Register (CDR) van het SSVV. Het diploma heeft een geldigheidsduur van 10 jaar.

Indien gewenst is het mogelijk om het examen Basisveiligheid als voorleesexamen af te leggen. Voor medewerkers die moeite ondervinden met lezen of iets langer de tijd nodig hebben.
Het VCA VOL en VIL VCU hebben niet de mogelijkheid voor een voorleesexamen.
VCA-examen in een vreemde taal is op aanvraag.

Voordelen incompany training 
• Door de training intern te organiseren, verlies je geen reistijd naarde trainingslocatie, geen reiskosten.
• Datum die u zelf kiest.
• Training kan worden afgestemd op de specifieke behoeften en risico'sbinnen het bedrijf.
• Het gezamenlijk volgen van een VCA company training kan bijdragen aanteambuilding.
• Training kan per niveau getraind worden of gecombineerd.

Duur
De cursus is van 08.30 uur — 15.30 uur.
Aansluitend om 16.00 uur het VCA examen;
VCA Basisveiligheid maximaal 60 minuten en VCA Basisveiligheid voorleesexamen maximaal 75 minuten. 
VCA VOL en VIL VCU maximaal 75 minuten.  

Locatie
De cursus wordt gehouden op klant locatie of de mogelijkheid op de eigen cursuslocatie van IMR Training (Distributieweg 29 te Alphen aan den Rijn).

Heeft u interesse in een (in)company VCA training? Maak kennis met ons en onze aanpak. Vraag een offerte aan via het aanmeldformulier.

Overzicht

Omschrijving

VCA-VCU Incompany training op aanvraag

Prijs

€ 0,00

Beschikbare Data

Een incompany training of training op maat

Breng uw organisatie op een hoger kwaliteitsniveau. Bij IMR training streven wij er naar om trainingsoplossingen zoveel mogelijk aan te laten sluiten op uw wensen. Wat dit concreet voor u kan betekenen, komen wij u graag in een vrijblijvend gesprek toelichten.

Vraag direct een advies aan

Neem contact op

Geen vraag is te raar of te moeilijk. Wij helpen iedereen.

Stel hieronder uw vraag.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Back To Top