Skip to content

Workshop Cultuur & Kernwaarden als Kompas Incompany

Maatwerk
Om goed aan te kunnen sluiten op de wensen, mogelijkheden van de klant bieden we deze workhops ‘Cultuur en Kernwaarden als Kompas’ aan als maatwerk mogelijkheid.
Herken je het volgende? De organisatie groeit, in omzet en in collega’s. Binnen de organisatie is er een ‘oude groep’ collega’s die zich de kernwaarden van de organisatie eigen heeft gemaakt en dat uitdraagt. En tegelijkertijd werkt er een ‘nieuwe groep’ collega’s die hun eigen achtergrond, ervaring, kleur en persoonlijkheid inbrengt. Dat maakt dat er meerdere culturen ontstaan binnen de organisatie. Het zorgt voor uitdagende situaties, vragen en soms dilemma’s waar jullie sámen iets van willen vinden en op willen acteren.
Het is tijd om met elkaar stil te staan ‘wat vinden we binnen de organisatie nou écht belangrijk, waar staan we voor?’ En ook: ‘hoe vertalen we dit naar gedrag en nemen we iedereen hierin mee?’ Deze thema’s werken we uit in de workshops ‘Cultuur & Kernwaarden als Kompas’

Interesse
Bij interesse maken we graag een afspraak voor een nadere kennismaking om de vraag te verdiepen waarbij we onder andere aandacht besteden aan:
Aanleiding van de vraag – waarom is aandacht voor Kernwaarden wenselijk
Doel en leerwensen ten aanzien van de workshops
Deelnemer(s) / doelgroep en samenstelling

Voorstel
Na de kennismaking maken we een voorstel waarin we een passende aanpak uitwerken om de deelnemer(s) te informeren /inspireren en activeren op het gebied van ‘Cultuur en Kernwaarden als Kompas’. De IMR trainer / coach begeleidt dit proces en reikt de juiste stappen en methodieken aan om Cultuur en Kernwaarden in kaart te brengen en te vertalen naar een richtinggevend Kernwaarden Kompas.
Leerwensen inventariseren in een persoonlijke intake
Het programma start met een persoonlijk intake gesprek met de deelnemer(s) waarin persoonlijke kernwaarden worden besproken. In het gesprek verkennen we hoe de deelnemer de huidige cultuur zelf ervaart, verkennen we actief de eigen kernwaarden en krijgt elke deelnemer een persoonlijk ‘opdracht ’mee ter voorbereiding op de gezamenlijke workshops.

Onderwerpen
Tijdens twee tot drie interactieve workshops (2 tot 3) starten we met het kader – waarom is aandacht voor Cultuur en Kernwaarden belangrijk en hoe ziet het wenselijke toekomstbeeld voor de organisatie eruit. Vervolgens leggen we met elkaar de beleving van de huidige cultuur en kernwaarden naast dit beeld. En verkennen we samen op een interactieve manier de volgende thema’s.
- Hoe zien wij / beleven wij de huidige cultuur?
- Wat zijn mijn persoonlijke kernwaarden?
- Hoe breng ik deze in binnen de organisatie?
- Wat maakt onze organisatie nou écht uniek?
- Waar zijn we trots op?
- Welke kernwaarden kunnen we hieruit afleiden?
- Wat verstaan we samen onder elke waarde?
- Hoe uit dat zich concreet in gedrag?
- Hoe dragen deze waarden bij aan ons toekomstperspectief?
- Hoe versterkt het elkaar?
- Wat werkt er eventueel nog belemmerend?
- Is er nog een ‘wenswaarde’?
- Kernwaarden verbinden – hoe vertellen en delen we ons verhaal?
De uitkomst wordt vastgelegd in een concreet richtinggevend Kernwaarden Kompas. Dit Kompas bevat de omschrijving van elke kernwaarde en welk gewenst gedrag uiting geeft aan de kernwaarde. Het Kompas kan worden vertaald naar de diverse HR instrumenten en communicatie naar overige belanghebbenden.

Training / coaching
De doelgroep bestaat bij voorkeur uit een gemixt team van medewerkers binnen de organisatie. Directie en leidinggevenden maken ook deel uit van de doelgroep.
Om aandacht te geven aan iedereen kiezen we voor een kleinere groep van 6 tot 9 personen. 
De training / coaching bestaat uit een intake, theorie, interactie.

Deelnemers krijgen een bewijs van deelname.

Heeft u interesse in een training of coaching op het gebied van Cultuur en Kernwaarden? Of wilt u sparren om te verkennen wat nodig is om de Kernwaarden op te frissen of op een inspirerende manier op de kaart te zetten? Maak kennis met ons en onze aanpak. We vertellen u er graag meer over.
U kunt contact opnemen met  Angelique van Marrewijk of informatie opvragen via het aanmeldformulier.

Overzicht

Omschrijving

Workshop Cultuur & Kernwaarden als Kompas Incompany

Prijs

€ 0,00

Beschikbare Data

Een incompany training of training op maat

Breng uw organisatie op een hoger kwaliteitsniveau. Bij IMR training streven wij er naar om trainingsoplossingen zoveel mogelijk aan te laten sluiten op uw wensen. Wat dit concreet voor u kan betekenen, komen wij u graag in een vrijblijvend gesprek toelichten.

Vraag direct een advies aan

Neem contact op

Geen vraag is te raar of te moeilijk. Wij helpen iedereen.

Stel hieronder uw vraag.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Back To Top