Skip to content
Energie

Verplichting energieaudits onvoldoende opgevolgd 

Verplichting energieaudits onvoldoende opgevolgd

Voldoet uw organisatie?

De eerste cijfers van de verplichte energieaudits zijn bekend gemaakt door minister Kamp. De energie audit verplicht grotere bedrijven om hun energieverbruik en besparingsmogelijkheden in kaart te brengen. En maar 17% van de bedrijven voldoet aan de regelgeving!

Controles

De overheid gaat strenger controleren op energieaudits en het is gebleken dat steeds meer gemeenten en omgevingsdiensten de bedrijven in de buurt actief aanschrijven om de audit alsnog verplicht uit te voeren. Wees deze oproep voor en neem contact op met uw IMR-professional en laat de audit tijdig uitvoeren!

Wat houdt een energieaudit in?

Een energieaudit is onderdeel van de Energy Efficiency Directive van de Europese Commissie. Bij een audit checkt IMR het energieverbruik binnen uw bedrijf en worden alle verbruikers en energiestromen in kaart gebracht. De audit helpt uw bedrijf om passende maatregelen te nemen en duurzamer te ondernemen. De maatregelen worden in kaart gebracht voor de komende 4 tot 5 jaar.

Verplicht voor grote bedrijven

Heeft u een onderneming met meer dan 250 werknemers. Een jaaromzet van meer dan 50 miljoen euro en/of een balanstotaal groter dan 43 miljoen euro ? Dan kan het zijn dat u een energie audit moet uitvoeren. Wacht niet langer en vermijd boetes, neem contact op met IMR voor een afspraak.

 

Back To Top