Ga naar hoofdinhoud
Safety Culture Ladder (SCL)

Webinar Safety Culture Ladder (SCL)

De overheid, grote aannemers in bouw en infra zijn vanuit de Governance Code Veiligheid in de Bouw (GCVB) overeengekomen dat het veiligheidsbewustzijn als verplichting moet worden opgenomen in aanbestedingen. Ook het voldoen aan de Safety Culture Ladder dient per januari 2022 als eis terug te komen in aanbestedingen.

Veiligheidsladder

De Safety Culture Ladder (SCL), tot voor kort ook wel de Veiligheidsladder genoemd, is een certificeerbare norm die de mate van veiligheidscultuur meetbaar maakt binnen een organisatie. Middels de cultuurladder (model van Parker) maken organisaties verschillende stappen in de mate van volwassenheid waarop veiligheid wordt ingebed in de organisatie. Door het toepassen van de ladder streeft de organisatie naar het verbeteren van houding en gedrag omtrent veiligheid. Middels de SCL kan een organisatie het aantal onveilige situaties terugdringen met minder incidenten (zoals verzuim en schades) tot gevolg.

Webinar SCL

In deze webinar behandelen en vertellen IMR professionals Floris Boogert en Danielle van Veen in de onderstaande video over de Safety Culture Ladder. Hierbij komen onder andere de volgende vragen aan bod:

  • Hoe is de Safety Culture Ladder ontstaan?
  • Waarom wordt een ladder gehanteerd als uitgangsvorm?
  • Wat zijn de vijf niveaus die een organisatie met de SCL kan bereiken?
  • Wat is de vergelijking met VCA?
  • Hoe kan een organisatie zich certificeren voor SCL?
  • Waar bestaat een certificeringsaudit voor SCL uit?
  • Wat houdt de self assessment questionair (SAQ) in?

Bekijk de video

Bekijk de webinar van onze IMR professionals door op de afbeelding hieronder te klikken.

Safety Culture Ladder

Ondersteuning IMR bij Safety Culture Ladder

De IMR professionals helpen u graag verder om een stappenplan te maken voor de SCL. Wij helpen u naar wens met de Self Assessment Questionnaire, opstellen en uitvoeren plan van aanpak, ondersteuning bij externe audit, we bespreken graag de mogelijkheden. Naast de cultuurladder bieden wij ook VCA en ISO certificeringen aan. Meer informatie? Neem dan gerust contact met ons op.

Back To Top