Skip to content
IMR nieuws

Wel of geen Energie-audit uitvoeren?

Vanuit de wet- en regelgeving kan het verplicht zijn om een energie-audit uit te voeren. Een energie-audit is een systematische vierjaarlijkse audit, met als doel om informatie te verzamelen over het actuele energieverbruik van uw onderneming. Vanaf 1 juli 2019 dient u uw energie-auditverslag digitaal in bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. U doet dit binnen vier jaar na indiening van uw vorige energie-auditverslag, maar uiterlijk op 31 december 2020.

Voor wie is een energie-audit van toepassing?

Heeft u een onderneming met meer dan 250 werknemers? En heeft de onderneming een jaaromzet van € 50 miljoen of meer en / of een jaarlijkse balanstotaal van meer dan € 43 miljoen? Dan is de energie-audit op u van toepassing.

Actief toezicht door de omgevingsdienst

Handhaving op het uitvoeren van de energie-audits vindt plaats door omgevingsdiensten, bijvoorbeeld de Omgevingsdienst West-Holland. Deze omgevingsdienst werkt voor Hillegom, Kaag en Braassem, Katwijk, Leiden, Leiderdorp, Lisse, Nieuwkoop, Noordwijk, Oegstgeest, Teylingen, Voorschoten en Zoeterwoude en de provincie Zuid-Holland.

De omgevingsdienst controleert namens gemeenten of de milieuregels worden nageleefd. Uitgevoerde energie-audits moeten dan ook bij de dienst ingeleverd te worden. Deze dienst beoordeelt de energie-audits en kan bedrijven bezoeken om te controleren of de maatregelen worden uitgevoerd.

IMR en de energie-audits

IMR is het bedrijf om energie-audits in uw regio te laten uit voeren. Heeft de organisatie onlangs bezoek gehad van de omgevingsdienst of wilt u zelf een actief energiebeleid voeren? IMR zorgt voor een praktische oplossing. Wij kunnen uw organisatie ondersteunen bij het onafhankelijk uitvoeren van de energie-audit en het verzamelen van de benodigde informatie.

IMR en uw audit in 2020

In een vrijblijvend gesprek inventariseren wij wat er voor uw bedrijf nodig is, waarna wij met een voorstel komen. Al onze audits voldoen vanzelfsprekend aan de normen gesteld door de overheid. Afspraak maken? Neem dan vandaag nog contact met ons op!

Back To Top