Skip to content
werkgeluk

Werkgeluk: zweverig, een hype of een sleutel tot succes?

Veel ondernemers hebben te maken met de nodige uitdagingen op de huidige krappe arbeidsmarkt. Er is sprake van een ‘War on talent’. Hoe trekt u goede medewerkers aan en hoe behoudt u ze? Hoe bent u een aantrekkelijke werkgever en waar onderscheidt u zich mee? In deze Nationale Week van het Werkgeluk besteden we meer aandacht aan werkgeluk, waarom dit zo belangrijk is voor iedere organisatie en hoe u dit creëert.

Wat is werkgeluk?

Werkgeluk houdt in dat medewerkers een perfecte mix ervaren van voldoening, plezier en motivatie. De mate van het werkgeluk wordt erkend als een belangrijke factor voor het succes van organisaties en hierin investeren is daarom verstandig. Medewerkers die gelukkig zijn op werk zijn niet alleen meer betrokken en enthousiast, maar ze presteren ook beter. Ze zijn productiever en minder vaak ziek, wat goed is voor de bedrijfsprestaties. Bovendien zorgt werkgeluk ervoor dat medewerkers minder snel op zoek gaan naar een andere baan. Kortom; een organisatie heeft veel baat bij gelukkige medewerkers en kan de sleutel zijn tot succes.

Hoe creëert u geluk onder werknemers?

Een belangrijke vraag is dan: hoe creëer ik werkgeluk onder mijn werknemers? Het Proeflokaal WERKGELUK in WERKING biedt hierbij een helpende hand. Deze methode is ontwikkeld door Saskia, één van de IMR-professionals die naast haar werkzaamheden bij IMR zich met haar eigen bedrijf sas4solutions inzet voor werkgeluk. WERKGELUK in WERKING geeft een pragmatische aanpak om aan de hand van de vijf pijlers van werkgeluk te achterhalen wat al goed op orde is binnen uw organisatie en waarin nog verbeterd kan worden wat betreft werkgeluk. De volgende onderwerpen komen aan bod:

  • Welke relevante maatschappelijke ontwikkelingen zijn van invloed op een organisatie?
  • Wat verstaan we onder werkgeluk?
  • Waarom moet een organisatie investeren in werkgeluk?
  • Hoe pakt u dat aan; werkgeluk realiseren binnen uw organisatie?

IMR Advies doet ook mee

Wij zijn bij IMR Advies ook aan de slag gegaan met het Proeflokaal WERKGELUK in WERKING als gevolg van het vertrek van een aantal zeer gewaardeerde en ervaren medewerkers. Ons managementteam en de HR-afdeling hebben zich door Saskia laten informeren hoe organisaties kunnen investeren in het werkgeluk van medewerkers en wat het kan opleveren. Aan de hand van de vijf pijlers achterhaalden we door middel van een anonieme enquête onder de medewerkers wat goed gaat en waar nog verbeterpunten liggen binnen IMR. Zo konden we verder invulling geven aan het werkgeluk onder onze eigen werknemers. Alle medewerkers zijn enthousiast om hiermee aan de slag te gaan en hopen binnenkort resultaat te zien.

Details over Proeflokaal WERKGELUK in WERKING

Doelgroep: Directie, management en HR van een organisatie

Datum: 10 november 2023

Tijd: Inloop 9.00 uur

Start 9.30uur

Afsluiting rond 11.30uur

Daarna is er wat lekkers te eten zodat u niet met een lege maag naar huis gaat.

Locatie: IMR Advies, Distributieweg 29, 2404 CM  Alphen aan den Rijn

Kosten: Geen

Het werkgeluk in uw organisatie verhogen?

Bent u geïnteresseerd in een deelname aan het Proeflokaal WERKGELUK in WERKING van Saskia H. Tijhuis-van der Weijden? Neem gerust contact met ons op, we vertellen u graag meer over deze methode. U kunt zich ook direct inschrijven voor het Proeflokaal WERKGELUK in WERKING.

Back To Top