Skip to content
vca-training

Werkzoekenden in Alphen aan den Rijn krijgen als proef een VCA-training

Het Serviceplein helpt werkzoekenden in Alphen aan den Rijn ter voorbereiding op een baan. Een selecte groep werkzoekenden heeft als proef deelgenomen aan een VCA-training op maat om hun kans op de arbeidsmarkt te vergroten. Deze groep heeft inmiddels een VCA Basisveiligheid diploma bij IMR behaald.

Met korte lesblokken een volwaardige VCA-training

Het bijzondere van deze VCA-training op maat is de opbouw van het lesprogramma. Voor deze groep werkzoekenden zijn alle onderwerpen in korte lesblokken ingedeeld. De lessen werden ondersteund met filmpjes en foto’s van situaties uit de praktijk.

Voorbeelden van lesblokken:

  1. Arbeidsomstandigheden en wetgeving
  2. Risico’s en beheersmaatregelen
  3. Gevaarlijke stoffen
  4. Brand en explosiegevaar
  5. Besloten ruimten
  6. Gereedschappen en machines
  7. Hijsen, tillen, dragen, struikelen, uitglijden en vallen
  8. Werken op hoogte
  9. Lassen
  10. Persoonlijke beschermingsmiddelen

Maatwerk VCA-training

Voor Het Serviceplein is gekozen voor maatwerk in verband met de bijzondere samenstelling van de groep deelnemers. Maatwerk kan bijvoorbeeld ook voortkomen uit de werktijden bij een organisatie of de specifieke omgevingsrisico’s die in een training behandeld moeten worden.

Voor een VCA-training op maat helpt IMR u graag. Bel 0172 244468 of stuur een e-mail naar info@imrtraining.nl. In onze planning kunt u zien wanneer de eerstvolgende open inschrijving van de VCA-training start.

Over Het Serviceplein

Het Serviceplein van de gemeente Alphen aan den Rijn begeleidt werkzoekenden in de voorbereiding op een baan bij een reguliere werkgever. De coaches geven werkzoekenden een steuntje in de rug door het bieden van coaching, training en opleiding ten behoeven van het solliciteren en vinden van een baan.

Het Serviceplein

Back To Top